| FormOffice | EET Účtenky | Snadné hubnutí | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Email šablony | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Moravské nadívané brambory


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.7.2015

Ingredience:

12 velkých,nepříliš moučnatých brambor
1/2 kg vepřového masa
1 cibule
1 vejce
1 lžíce kyselé smetany
sůl,pepř
máslo
polévkový vývar

Popis:

Nádivka:
Namleté,nebo jemně nasekané vepřové maso se promísí s nasekanou cibulkou,žloutkem 1 vejce,lžící kyselé smetany,solí a pepřem.
Brambory se oloupou,omyjí a nechají se odkapat.Z každé
jednotlivě se odřízne vršek k dalšímu použití jako pokličky a každá brambora se opatrně vydlabe aby se neporušil vnější okraj.Vzniklá dutina se vyplní uvedenou nádivkou,přiklopí se bramborovou pokličkou a celá brambora se sváže pevně nití.
V hlubší pánvi se rozpálí máslo do něhož se nakladou
vedle sebe brambory rozříznutým vrškem nahoru,přiklopí se poklicí a za občasného podlévání teplým vývarem se pozvolna asi 3/4 hod.dusí.
Před podáváním na vyhřáté míse se odstraní nit,kterou jsou brambory obvázány.
Velice chutné a zvláštní.


Jít na recept Moravské nadívané brambory >>