1/2 kg hladké mouky
1/2 kg polohrubé mouky
malá lžička soli
6 dkg droždí
18 dkg cukru
18 dkg másla
3 dcl mléka
citrónová kůra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zadělat těsto a nechat 45 minut kynout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Do tvarohu (vymačkaný v pláténku, aby byl suchý) přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozinky a citrónovou kůru.
Drobenka: hladká mouka, máslo, cukr
Z vykynutého těsta se udělají malé bochánky, do kterých se dá malou lžičkou tvarohová náplň a pak se zabalí. Zabalenou stranou se namáčí v rozšlehaném žloutku a pak do drobenky. Může se ještě namočit do žloutku a do talíře se šupinkami mandlí.
Bochánky pokládáme na sádlem vymaštěný plech a pečeme. Hotové koláčky zlehka potřeme rozpuštěným sádlem, aby se leskly.