olej
2 ks cibule
slanina(mleté maso, uzenina150g)
červené fazole 400g
chilli, pepř
4-6stroužků česneku
sůl,bylinky
podle potřeby rajský protlak
kečup
rajčata
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Fazole namočíme den předem.Vaříme asi 30 minut.
Na oleji osmahneme cibulku do růžova,přidáme maso,slaninu nebo uzeninu krájenou na kostky a osmahneme.
Přidáme fazole,provaříme,přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo protlak či kečup.Poté přidáme prolisovaný česnek a podle chuti chilli nebo pepř. Fazole dosolíme. Můžeme přidat i různé bylinky podle sezony a chuti. Necháme chvíli povařit.
Podáváme s čerstvým chlebem,pečivem,ale lze vyzkoušet i těstoviny nebo rýži.