mleté hovězí(na hrubo)(400 g)
cuketa (1 ks)
rajský protlak (80 g)
cibule (1 ks)
česnek (3 stroužky)
červené fazole v konzervě (400 g)
krájená rajčata v konzervě (400 g
směs koření "Chilli con carne" (1 balení, nejlépe orig.)
sýr chedar (100 g)
sůl
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na oleji (nejlépe ve woku) osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme maso a krátce na plném plameni orestujeme do hněda. Potom přidáme směs koření, sůl, česnek a rajský protlak a potom přidáme cca 1 l vody. Dusíme téměř do měkka. Před koncem přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Jakmile jsou maso i cuketa měkké, přidáme fazole a rajčata a necháme ještě projít varem. Podává se v miskách s nastrouhaným sýrem na povrchu a s pečivem. Místo hovězího lze použít i krůtí maso (ze stehna).