200 g pískového cukru
100 g tuku
2 vejce
3 lžíce medu
3 lžíce kakaa
prášek do perníku
1/2 l mléka
1/2 kg polohrubé mouky
citronová kůra
hrozinky
oříšky
kandované ovoce
trochu hrubé mouky nebo strouhanky
meruňkový džem
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cukr, tuk, vejce, med a kakao utřeme do pěny v míse.
Přidáme strouhanou kůru z dobře omytého citrónu a mouku, kterou prosypeme práškem do perníku. Těsto zředíme mlékem. Můžeme zlepšit hrozinkami, hrubě nakrájenými oříšky a kandovaným ovocem.
Těsto nalijeme do tukem vytřeného a hrubou moukou (nebo strouhankou)vysypaného pekáče a v předehřáté (cca 160-175 oC) troubě upečeme.
Prochladlý perník rozkrojíme, potřeme džemem, spojíme a pocukrujeme.