Placky:
1/2 kg mletého masa
1 vejce
1 lžička chilli
1 lžička skořice
hrst rozinek
sůl
olej
I. omáčka:
4 lžíce dijonské hořčice
1/2 l smetany
sůl
lžička octa
II. omáčka:
4 lžíce kečupu
1-2 lžíce chilli omáčky
hrst mletých ořechů
1-2 dl bílého vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Smícháme přísady na placky, necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme z obou stran.
I. omáčka:
hořčici prudce orestujeme, přidáme smetanu, osolíme a povaříme na hustější omáčku. Odstavíme z ohně, ochutíme octem a necháme vychladnout.
II. omáčka:
orestujeme kečup, přidáme chilli omáčku, ořechy, zředíme vínem a trochu povaříme na hustější omáčku. Podle toho dáme množství vína. Necháme vychladnout.
Placky podáváme teplé s omáčkami a brambory nebo jen s chlebem.