6 porcí kapra
3 kyselé okurky
3 lžíce oleje
3 lžičky kaparů
sůl
---------------
Marináda
0,33 l vinného bílého octa 6%
0,6 l rybího vývaru
150 g cibule (kolečka)
10 ks pepře
6 ks nového koření
2 hřebíčky
2 bobkové listy
3 ks jalovcových bobulí
1 lžička soli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
- Porce kapra osolíme, okmínujeme, posypeme, zprudka opečeme na pánvi. Necháme
vychladnout, příčně přeřízneme a vykostíme.
Marináda:
ostatní ingredience vaříme cca 30 minut, necháme vychladnout
- do skleněné nádoby prokládáme rybu, cibuli, kys. okurku, kapary. Vše zalijeme marinádou a
necháme 3-4 dny odležet.