150 g toustového chleba
100 ml mléka
100 g sušených švestek
100 g nasucho opražených mandlových lupínků
2 vejce
1 bílek
sůl, špetka mleté skořice
1/2 kapra s kůží (asi 800 g)
100 g másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Chleba nakrájejte na kostky, vložte do mísy a pokapejte mlékem.Překrájené švestky přimíchejte s částí mandlí a vejci ke chlebu. Osolte a ochuťte skořicí. Rybu potřete solí. Do pekáčku položte náplň ve tvaru válečku. Poklaďte ji máslem, položte na ni kapra a přitiskněte. Pečte při 180°C asi 50 minut. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Potřete jím kapra a narovnejte na něj zbylé mandle. Pečte ještě asi 10 minut dozlatova.