Cesto - piskota z 5 vajec:
5 vajec
10 dg hrubej muky
10 dg praskoveho cukru
1 prasok do peciva
Plnka:
1 slahackova smotana (Dr.Oetker v prasku)
150 ml mlieka na vyslahanie smotany
1 vanilkovy cukor
2 kysle pochutkove smotany
2 polievkove lyzice praskoveho cukru
1 maly mandarinkovy kompot
Zelatina:
půl litra vody (mozeme kombinovat – dat stavu z kompotu a zvysok vodu)
10 dg krystaloveho cukru
1 zlaty klas
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z bielok vyslahame sneh, zmiesame ho s cukrom a zltkami. Pridame prasok do pecenia a postupne pridavame muku. Vymiesane cesto vylejeme na plech (pokryty papierom na pecenie)a dame upiect.
Vyslahanu slahacku (podla navodu s mliekom) zmiesame s kyslou smotanou a ostatnymi prisadami na plnku, natrieme na piskotu a do toho povtlacame kusky mandarinkoveho kompotu.
0,3 vody dame varit s cukrom, do toho potom prilejeme zlaty klas, ktory sme predtym premiesali so zvysnou vodou. Vsetko spolu trochu povarime a este mierne teple nalejeme na smotanovu plnku.
Dame vychladit.