|
Recept na Liptovské halušky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Asi 3 dkg zemiakov očistíme, na drobno nakrájeme a zvlášť uvaríme v osolenej vode. Zvyšok zemiakov nastrúhame na strúhadle. Postupne pridávame všetky druhy múky za sústavného premiešávania až do momentu keď sa cesto spojí (podobne ako na chleba. Do väčšieho ( cca 5 l) hrnca dáme uvariť osolenú vodu a za mierneho varu do nej z lopárika trháme cesto na halušky. Uvarené halušky vyberieme cediakom, preplákneme v teplej vode a kladieme do hrnca, ktorý zakryjeme pokrývkou. Slaninku nakrájame na kocky a poškvaríme. Bryndzu rozrobíme s mliekom. Spodok hrnca zalejeme s syrokrémom rozrobenom v mlieku. Do hrnca dáme na drobno uvarené zemiaky, halušky a premiešame ich spolu s rozrobenou bryndzou a syrokrémom. Pri podávaní na tanier na vrch dáme vyškvarenú slaninku a rozpustenú masť zo slaninky. K haluškám môžeme podávať mlieko, kyslé mlieko alebo kyslú žinčicu.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Liptovské halušky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/liptovske-halusky">Recept: Liptovské halušky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Liptovské halušky:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
|