2 velké lilky (baklažány) 20dkg balkánu
5 vajec
celá hlava česneku
na drobno nakrájená petržel nebo jí podobná zelenina
záleží na momentální chuti a náladě
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájíme lilek podélně na tenké plátky, potřeme s obou stran rozmačkaným česnekem a dáme do zlatova osmahnout na oleji nebo másle. Když máme všechny plátky osmažené, rozmělníme balkánský sýr, nejlépe v rukách, užmouláme drobné sýrové "bobky" a zamotáme je do naších plátků, potom závitek zajidtíme párátkem. Všechny závitky naskládáme do zapekací misky.Rozklepneme všech 5 vajec zamíchame i s žloutky a zalejeme závitky dame péci asi na 30-45 min do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Podáváme teplé s čerstvým pečivem, můžeme jemně zakápnout olivovým olejem. Na zapití je vhodné lehké bílé víno.
Přeji dobrou chuť.