|
Recept na Kynutý švestkový koláč s drobenkou
|
|
|
| |
Inredience:15g droždí,
125 ml mléka,
30g másla,
1-2 žloutky,
125g hladké mouky,
125g polohrubé mouky,
1 vrchovatá lžíce cukru,
špetka soli,
vypeckované švestky.
Drobenka:
hladká mouka,
cukr moučka,
máslo,
lžička skořice |
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Kvásek: Třetinu vlažného mléka smícháme s droždím, lžičkou cukru a lžící hladké mouky.
Těsto: Mouky smícháme, přisypeme cukr, žloutky, sůl, máslo a promícháme. Poté přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme jej vykynout (cca 40 minut). Na plech položíme pečící papír, těsto na něho rozválíme a poklademe půlkami švestek.
Drobenka: Z másla, mouky, skořice a cukru zpracujeme drobenku a nadrobíme ji na připravený koláč. Pečeme 40 minut zvolna v dobře vyhřáté troubě.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kynutý švestkový koláč s drobenkou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kynuty-svestkovy-kolac-s-drobenkou">Recept: Kynutý švestkový koláč s drobenkou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kynutý švestkový koláč s drobenkou:
|