| Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Email šablony | Recepty doma | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kynutý švestkový koláč s drobenkou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:2.2.2015

Ingredience:

15g droždí,
125 ml mléka,
30g másla,
1-2 žloutky,
125g hladké mouky,
125g polohrubé mouky,
1 vrchovatá lžíce cukru,
špetka soli,
vypeckované švestky.
Drobenka:
hladká mouka,
cukr moučka,
máslo,
lžička skořice

Popis:

Kvásek: Třetinu vlažného mléka smícháme s droždím, lžičkou cukru a lžící hladké mouky.

Těsto: Mouky smícháme, přisypeme cukr, žloutky, sůl, máslo a promícháme. Poté přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme jej vykynout (cca 40 minut). Na plech položíme pečící papír, těsto na něho rozválíme a poklademe půlkami švestek.

Drobenka: Z másla, mouky, skořice a cukru zpracujeme drobenku a nadrobíme ji na připravený koláč. Pečeme 40 minut zvolna v dobře vyhřáté troubě.





Jít na recept Kynutý švestkový koláč s drobenkou >>