máslo na potření 50 g
droždí 20 g
povidla
vejce 1 ks
hladká mouka 300 g
mléko 150 ml
moučkový cukr na posypání
cukr krupice 100 g
sůl
vanilkový cukr 1 balíček
máslo
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si tak kvásek. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, která naplníme povidly. Ta zabalíme, potřeme rozpuštěným máslem a skládáme na vymaštěný plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minut vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a buchty v ní pečeme 20 - 30 minut.