1 větší květák
100-150 g jemné krupičky
3 vejce
2-3 polévkové lžíce mléka
strouhanka
olej
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omytý květák rozdělte na růžičky, uvařte v malém množství vody do poloměkka, nechte okapat a dejte do hrnce. Ještě teplý ho posypejte krupičkou, rozmačkejte vidličkou a hrnec na chvíli zakryjte. K hmotě přimíchejte žloutky a podle chuti osolte. Ze směsi tvarujte rukou medailonky, které namáčejte v bílcích ušlehaných s trochou mléka, pak je obalte ve strouhance a nakonec smažte v rozpáleném oleji. Usmažené medailonky dejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Podávejte s bramborami a se zeleninovou oblohou, případně s bílým jogurtem ochuceným a la tatarská omáčka