| Recepty doma | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | FormOffice | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Květákové medailonky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 větší květák | ||||||||
Popis: Omytý květák rozdělte na růžičky, uvařte v malém množství vody do poloměkka, nechte okapat a dejte do hrnce. Ještě teplý ho posypejte krupičkou, rozmačkejte vidličkou a hrnec na chvíli zakryjte. K hmotě přimíchejte žloutky a podle chuti osolte. Ze směsi tvarujte rukou medailonky, které namáčejte v bílcích ušlehaných s trochou mléka, pak je obalte ve strouhance a nakonec smažte v rozpáleném oleji. Usmažené medailonky dejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Podávejte s bramborami a se zeleninovou oblohou, případně s bílým jogurtem ochuceným a la tatarská omáčka |