| Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Rybář | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Květákové medailonky


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.1.2015

Ingredience:

1 větší květák
100-150 g jemné krupičky
3 vejce
2-3 polévkové lžíce mléka
strouhanka
olej
sůl

Popis:

Omytý květák rozdělte na růžičky, uvařte v malém množství vody do poloměkka, nechte okapat a dejte do hrnce. Ještě teplý ho posypejte krupičkou, rozmačkejte vidličkou a hrnec na chvíli zakryjte. K hmotě přimíchejte žloutky a podle chuti osolte. Ze směsi tvarujte rukou medailonky, které namáčejte v bílcích ušlehaných s trochou mléka, pak je obalte ve strouhance a nakonec smažte v rozpáleném oleji. Usmažené medailonky dejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Podávejte s bramborami a se zeleninovou oblohou, případně s bílým jogurtem ochuceným a la tatarská omáčka


Jít na recept Květákové medailonky >>