1000 g přední hovězí
250 g cibule
100 g rostlinný tuk
30 g mleté papriky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 l hovězího vývaru
70 g hladké mouky
100 g slaniny
150 g sterilované kapie
vařené vejce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášímeme paprikou, zpěníme. Pak přidáme maso nakrájené na kostky a osmahneme. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř a podlijeme půlkou vývaru a dusíme. Až se maso vydusí do tuku, paprášíme moukou , osmahneme a přilijeme zbytek vývaru a dusíme do měkka. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu, kterou přidáme s nakrájenou kapií a prohřejeme. Porce ozdobíme nastrouhaným vajíčkem