4 kuřecí plátky
3 polévkové lžíce balkánského sýra v kostkách
4 kousky chřestu
sůl a mletý pepř
Podáváme s Tomatovou Salsou!
Tomatová salsa:
4 velká rajská jablka
8 černých oliv (je možno je vynechat)
2 dl silné,nebo sladké chilli omáčky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tomatová salsa:
Rajská jablka nařízneme křížem na vrchní straně a na 10 vteřin je potopíme do vařící vody. Poté je studenou vodou schladíme a oloupeme. Rozřízneme je na čtvrtky a zbavíme semen. Poté je nakrájíme na menší kousky. Olivy nakrájíme na kroužky a vše smícháme s chilli omáčkou
Připravíme si Bylinkovou marinádu a Tomatovou Salsu.
3 kuřecí plátky naklepeme asi na 1/2 cm,čtvrtý nakrájíme na 4 proužky a vše dáme marinovat do Bylinkové marinády na 1 hodinu,když máme čas marinujeme déle.Marinované plátky vyjmeme,rozdrolíme ne ně balkánský sýr,osolíme a opepříme.Z Tomatové Salsy vybereme pár kousků rajčat a poklademe je na plátky.Plátky zavineme a sepneme párátky.Závitky opečeme na pánvi a pak je dáme na 20 minut péci do trouby při 200°C.Dolní konce chřestů oloupeme a chřesty ovineme proužky kuřecího masa,které zajistíme párátky.Na pánvi pečeme do růžova.Podáváme s Tomatovou Salsou.Jako přílohu podáváme brambory pečené na bylinkovém másle.