400 g kuřecí prsíček
olej na smažení
2 bílky
1 lžička máčeného škrobu
1 lžička cukru
100 g ananasu se štávou
50 g mandlí
půl lžičky Glutasolu
sůl
půl šálku hovězího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína a 50 g barevného kompotu na zdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, škrobem a solí. Ve větší dávce oleje smažíme do růžova. Maso vyjmeme a necháme odkapat.Asi polovinu oleje odlijeme a do zbylého dáme opékat ananas nakrájený na malé kousky i se štávou. Přidáme spařené oloupané mandle a mírně zalijeme vývarem. Krátce podusíme, přidáme odkapaná kuřecí prsíčka, ochutíme vínem, špetkou cukru, Glutasolem a solí. Hotový pokrm ozdobíme sekanými mandlemi a barevným kompotem.