4 kuřecí prsíčka
300 g čerstvých hub
2 lžice olivového oleje
2 stroužky česneku
50 g sušených rajčat
8 plátků parmské šunky
100 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
250 ml smetany
čerstvý nebo sušený tymián
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ostrým nožem prořízneme kuřecí prsíčka po celé délce tak, aby se v mase vytvořila kapsa. Sušená rajčata nakrájíme na kousíčky. Česnek oloupeme a utřeme. Houby očistíme, rozkrájíme a orestujeme na olivovém oleji. Větší část hub potom smícháme s utřeným česnekem, nakrájenými sušenými rajčaty a tymiánem. Směsí naplníme kapsy a prsíčka nakonec zabalíme pevně do dvou plátků parmské šunky. Kapsy dáme do pekáčku a podlijeme je kuřecím vývarem a bílým vínem. Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut. Upečené závitky vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Výpek přelijeme do pánve. Přidáme zbytek orestovaných hub, smetanu a sváříme při mírné teplotě, až omáčka zhoustne. Podle chuti osolíme. Plněné kapsy překrojíme a na talířích přelijeme připravenou omáčkou. Podáváme s těstovinami.