1 středně velké kuře
1 rohlík z předešlého dne
30 g tuku
2 vejce
asi 50 ml bílého vína
oregano
1 lžíce směsi koření na grilování
2-3 stroužky česneku
1 lžíce nadrobno nakrájené petrželky
1 sáček kysaného zelí (500 g)
1 lžička pískového cukru,sůl
několik zrnek celého pepře a jalovce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Římský hrnec i s pokličkou namočíme na 20 minut do studené vody. Očištěné, opláchnuté kuře spaříme uvnitř i na povrchu vroucí vodou a necháme je okapat. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokapeme rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme se solí a vínem, nalijeme na pečivo a necháme půl hodiny odležet. Potom doplníme kořením, oloupaným a rozsekaným česnekem, petrželkou a promícháme. Směsí naplníme kuře, otvor sepneme jehlami na závitky. Dno pekáče pokryjeme zelím, posypeme cukrem a kořením, vložíme kuře, osolíme a přikryjeme pokličkou. Pečeme 50 minut při 220 °C. Potom sejmeme pokličku a dopečeme dozlatova.