| Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Kuře s nádivkou na zelí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 středně velké kuře | ||||||||
Popis: Římský hrnec i s pokličkou namočíme na 20 minut do studené vody. Očištěné, opláchnuté kuře spaříme uvnitř i na povrchu vroucí vodou a necháme je okapat. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokapeme rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme se solí a vínem, nalijeme na pečivo a necháme půl hodiny odležet. Potom doplníme kořením, oloupaným a rozsekaným česnekem, petrželkou a promícháme. Směsí naplníme kuře, otvor sepneme jehlami na závitky. Dno pekáče pokryjeme zelím, posypeme cukrem a kořením, vložíme kuře, osolíme a přikryjeme pokličkou. Pečeme 50 minut při 220 °C. Potom sejmeme pokličku a dopečeme dozlatova. |