|
Recept na Kuře načerveno od Yvety
|
|
|
| |
Postup přípravy:Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky (případně použijeme stehýnka a kuřecí špalíčky). Do většího kastrolu dáme olej a do horkého vložíme kousky kuřete. Smažíme na prudkém ohni několik minut a kousky kuřete obracíme. Vodu, kterou maso pustí, necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilejeme ocet, opět ho necháme vysmažit (v této fázi to není nejvoňavější, ale výsledek pak stojí za to) a pak přilijeme vodu a to tolik, aby bylo maso ponořené. Přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni, potom přidáme všechny přísady, oheň ztlumíme a hrnec zakryjeme pokličkou. Dále kuře dusíme ještě asi 45 minut, než změkne s zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba na přelití porcí. Podávám zásadně s rýží.
Dobrou chuť !
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kuře načerveno od Yvety, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kure-nacerveno-od-yvety">Recept: Kuře načerveno od Yvety</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kuře načerveno od Yvety:
|