| Hromadné emaily | Pletení | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice |
|
| ||||||||
Kuře načerveno od Yvety | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kuře nebo já používám stehýnka a kuřecí špalíčky | ||||||||
Popis: Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky (případně použijeme stehýnka a kuřecí špalíčky). Do většího kastrolu dáme olej a do horkého vložíme kousky kuřete. Smažíme na prudkém ohni několik minut a kousky kuřete obracíme. Vodu, kterou maso pustí, necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilejeme ocet, opět ho necháme vysmažit (v této fázi to není nejvoňavější, ale výsledek pak stojí za to) a pak přilijeme vodu a to tolik, aby bylo maso ponořené. Přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni, potom přidáme všechny přísady, oheň ztlumíme a hrnec zakryjeme pokličkou. Dále kuře dusíme ještě asi 45 minut, než změkne s zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba na přelití porcí. Podávám zásadně s rýží. |