| Hromadné emaily | Pletení | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře načerveno od Yvety


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.3.2011

Ingredience:

1 kuře nebo já používám stehýnka a kuřecí špalíčky
2 lžíce octa
3-4 lžíce sójové omáčky
3,5 lžičky krupicového cukru
1 lžička zázvoru
0,5 lžičky soli
voda
asi 5 lžic oleje na smažení

Popis:

Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky (případně použijeme stehýnka a kuřecí špalíčky). Do většího kastrolu dáme olej a do horkého vložíme kousky kuřete. Smažíme na prudkém ohni několik minut a kousky kuřete obracíme. Vodu, kterou maso pustí, necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilejeme ocet, opět ho necháme vysmažit (v této fázi to není nejvoňavější, ale výsledek pak stojí za to) a pak přilijeme vodu a to tolik, aby bylo maso ponořené. Přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni, potom přidáme všechny přísady, oheň ztlumíme a hrnec zakryjeme pokličkou. Dále kuře dusíme ještě asi 45 minut, než změkne s zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba na přelití porcí. Podávám zásadně s rýží.
Dobrou chuť !


Jít na recept Kuře načerveno od Yvety >>