800 g krůtích prsou
3 rohlíky
50 ml mléka
200 g dýně
3 vejce
sůl
3 lžíce dýňových semínek
petrželová nať
1 lžíce nasekaného estragonu
80 g másla
2 lžíce hladké mouky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rohlíky nakrájíme na menší kousky a pokropíme mlékem. Dýni nakrájíme na malé kostičky, smícháme s vejci, nasekanými bylinkami, dýňovými semínky a rozpuštěným máslem. Pak ještě přimícháme nakrájené rohlíky a podle potřeby osolíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nožem do nich prořízneme kapsu. Tu naplníme připravenou nádivkou a otvory spíchneme párátkem. Alobal vymažeme máslem. Maso na povrchu osolíme a zabalíme do alobalu.
Alobalové balíčky položíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 35 minut. Pak alobal otevřeme a maso dopečeme dozlatova. Výpek slijeme na pekáč, orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Podle chuti osolíme a provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s opečenou zeleninou a štávou.