2 naťové cibulky
2 stroužky česneku
240 ml oliv s papričkou
2 kg krůtích prsou vcelku
2 dcl olivového oleje
2 cibule
1 velká mrkev
500 g žlutých paprik
375 g malých žampionů
250 g malých rajčátek
2 lžíce octa balsamico
250 g ovčího sýra,
250 ml kysané smetany
1 balení MAGGI Harmonie Chuti
150 g cibule a česneku nakrájené na kostičky
1 vejce
1 kostka MAGGI Zlatý Slepičí bujón
2 malé cukety,
tymián,
sůl, pepř, rozmarýn
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nádivka:
Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem najemno nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Jemně nakrájenou naťovou cibulku smícháme s olivami, rozmarýnem a vejcem a dochutíme pepřem.
Pečeně:
Krůtí prsa podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky zhruba 3cm a zářezy naplníme olivovou nádivkou. Cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Zeleninu rozdělíme na maso a všechno pečeme v horké troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu.
Po 25-30 minutách pečení podlijeme maso horkým vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu. Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou, kterou můžeme dochutit MAGGI Harmonií chuti.