špekáčky
cibule
nové koření
mletý pepř
pepř celý
sůl
bobkový list
krémžská hořčice
ocet
voda
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Špekáčky oloupeme a podélně do 2/3 nakrojíme. Do řezu dáme špetku mletého pepře a vmázneme kremžskou hořčici.
V poměru asi 1:1 smícháme vodu a ocet (podle gusta můžeme přidat ocet). Dobře zamícháme se solí a mletým pepřem.
Do sklenice klademe připravené špekáčky, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Průběžně dáváme do sklenice i nové koření (celkem asi 10 kuliček), celý pepř (celkem asi 10 kuliček) a bobkový list (2-3 lístky).
Celé to zalijeme nálevem a necháme uležet. Po pěti dnech můžeme ochutnat a případně dokyselit. Špekáčky necháme dobře utopit a konzumujeme nejdříve po týdnu od naložení. Čím déle, tím lépe.....