1 větší cibule
4 rajčata
olej
pepř,sůl
koření na králíka
1 červenou papriku
4-6 stroužků česneku
masox
petrželku na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Králíka naporcujeme(zadní,přední nohy a hruď)očistíme a dáme okapat.Po okapání dáme kousky králíka na větší pánev na olej a opečeme do zlatova.Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme na olej dusit do sklovita.Přidáme na kostičky pokrájená rajčata a ještě chvíli podusíme.K tomuto základu přendáme kousky králíka s pokrájeným česnekem.Podlijeme troškou vody.Na výpeku z masa opečeme na menší kousky pokrájenou papriku a přidáme k masu.Okořeníme,osolíme přidáme koření,pepř,masox a podusíme do změknutí masa.
Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou petrželkou.