králík
1/2 kostky obyčejného másla
20 dkg slaniny
2 lžičky grilovacího koření
1 lžičky mleté sladké papriky
5 lžic plnotučné hořčice
1-2 smetany ke šlehání ( podle toho , kolik chcete mít sosu)
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Marináda:
Rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a papriku, necháme lehce zpěnit a vmícháme plnotučnou hořčici.
Králíka naporcujeme, rozložíme do pekáče a zalijeme ještě teplou marinádou. Vsypeme slaninu, nakrájenou na kostičky. Zakryjeme potravinářskou folií a necháme do druhého dne odstát. Folii sundáme a místo ní dáme alobal. Pečeme na 200 stupňů 45 minut. Maso v průběhu pečení potíráme. Po 45 minutách sundáme alobal, polijeme maso smetanou se solí a pečeme ještě dalších 45-60 minut.
Podáváme s bramborem.