1 králík (asi 1,5 kg),
5 větviček čerstvého tymiánu,
1/2 l bílého vína,
1/4 l sójové omáčky,
čerstvě mletý pepř,
několik zrnek pepře,
olej na potření,
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Příprava:
Králíka rozdělíme na 6 porcí a vložíme spolu s tymiánem do kastrolu nebo hluboké mísy. Bílé víno a sójovou omáčku smísíme v kastrolu, dostatečně okořeníme mletým pepřem, přidáme ještě několik zrnek celého pepře a necháme přejít varem. Ještě horké nalijeme na králíka. Přikryté pokličkou uložíme do chladna na jeden den. Před grilováním maso vyjmeme z marinády, měkkým papírovým ubrouskem je jemně osušíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připraveného králíka grilujeme 30-40 minut (podle stáří králíka). Čas od času jej obrátíme a potřeme marinádou. Teprve před podáváním maso osolíme.