1 celý králík
15 dkg anglické slaniny
1 cibule
grilovaní koření (doporučuji pikantní)
1 lahev černého piva
Olej na marinádu a potírání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Králíka si předem naložíme na 12 hodin do marinády z oleje a grilovacího koření.Celého králíka prošpikujeme slaninou.Je důležitá aby králičí maso nebylo suché.Můžeme i část slaniny pouze vložit do hrudní dutiny spolu s na kolečka nakrájenou cibulí.
Napíchneme na rožeň a dobře obalíme alobalem. Grilujeme na rozpáleném dřevěném uhlí minimálně 1,5 hod. Potom opatrně obal sundáme a ještě chvíli grilujeme za občasného potírání olejem smíchaných s grilovacím kořením. Nakonec jemně pokropíme černým pivem. Podáváme s chlebem.