170 g změklého másla
170 g krupicového cukru
3 velká vejce
220 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
sáček vanilinového cukru
150 m zakysané smetany
400 g borůvek (nebo jiné ovoce)
Na polevu:
200 g jemného tvarohu nebo lučiny
100 g práškového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanil. cukr dát do mísy. Promíchat hnětačem a nakonec vetřít do hmoty 4 lžíce zakysané smetany a polovinu borůvek. Péct 50 minut při 180°C. Koláč nechat vychladnout. Na polevu utřít tvaroh s cukrem a zbývající zakysanou smetanou do hladka. Vychladlý koláč potřít polevou a posypat borůvkami.