150 g bílku
300 g krystalového cukru
150 g kokosu
150 g mletých oříšků
tuk na vymazání plechu
džem
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bílky s cukrem šleháme nad párou na tuhou pěnu. Hmotu rozdělíme na dvě části. Do prvé přimísíme kokos a hladkou trubičkou na vymaštěný plech stříkáme pusinky - kokosky. Do druhé poloviny přimísíme mleté oříšky a taktéž hladkou trubičkou stříkáme na vymaštěný plech malé rohlíčky /tyčinky/. Pečeme - sušíme je při teplotě 50 - 100 stupňů asi 30 - 35 minut. Na vychladlé rohlíčky stříkáme krém.
Na spodek kokosek si připravíme malá linecká kolečka, natřeme je džemem, potom nastříkáme krém a přilepíme kokosku.
Pečivo necháme ztuhnout. Potom do vychladlé čokolády máčíme kokosky spodní stranou a rohlíčky poléváme.