1 kg rajčat hodně zralých, spařit horkou vodou, oloupat
1/2 kg krájené nebo nastrouhané cibule
1/4 kg zralých,loupaných na kousky krájených nebo strouhaných jablek
1 kávový šálek octa
1 lžíce soli
20 dkg cukru
Koření:
1 velká lžíce sladké papriky
3 hřebíčky
3 nová koření, roztlouci nebo umlít
3 pepře
1/2 kávové lžičky mleté skořice
1/2 Petolu - může být i celý
1/2 lžičky Tabasca (náhradou 1/2 lžičky Chilli)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rajčata, cibuli, jablka, ocet, sůl a cukr svaříme do zhoustnutí (cca 1 hodinu).
Do hustého kečupu přidáme koření, necháme přejít varem, rozmixujeme a nalejeme do sklenic. Nesterilujeme!