|
Recept na Karbanátky s bílou omáčkou
|
|
|
| |
Postup přípravy:Rýži vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1:1 a vaříme do měkka. Necháme ochladit (i s vodou) a přidáme mleté maso, petržel, část nadrobno nakrájené cibule, mletý černý pepř, vejce a sůl. Velmi dobře promícháme a z této směsi vytváříme karbanátky, které později podáváme teplé po dvou kusech na porci. Do studené vody nebo bujónu vložíme aromatickou zeleninu (mrkev, celer a kořenovou petržel) nakrájenou nadrobno, máslo, sůl a jednu cibuli rozkrojenou na polovinu. Vaříme do změknutí zeleniny. Hotové karbanátky obalíme moukou a dáme vařit do bujónu. Vaříme do úplného změknutí rýže. Nakonec zhotovíme omáčku ze směsi kyselého mléka s vejcem, rozšleháme v přecezeném bujónu, ve kterém se vařily karbanátky. Vaříme do varu za stálého míchání tak dlouho, jak hustou omáčku chceme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Karbanátky zalijeme připravenou omáčkou a okrášlíme zelenou petrželí. Podáváme teplé.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Karbanátky s bílou omáčkou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/karbanatky-s-bilou-omackou">Recept: Karbanátky s bílou omáčkou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Karbanátky s bílou omáčkou:
|