| Domácí účto | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Karbanátky s bílou omáčkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:9.11.2014

Ingredience:

100g mletého masa
20g cibule
10g rýže
8g mouky
4g petržele
20g másla
5g mrkve
celeru a kořene petržele
6g citrónové šťávy
0,2 g černého pepře
1/8 vejce
2,5g soli.
Omáčka:
8g mouky
40ml kyselého mléka a 1/8 vejce

Popis:

Rýži vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1:1 a vaříme do měkka. Necháme ochladit (i s vodou) a přidáme mleté maso, petržel, část nadrobno nakrájené cibule, mletý černý pepř, vejce a sůl. Velmi dobře promícháme a z této směsi vytváříme karbanátky, které později podáváme teplé po dvou kusech na porci. Do studené vody nebo bujónu vložíme aromatickou zeleninu (mrkev, celer a kořenovou petržel) nakrájenou nadrobno, máslo, sůl a jednu cibuli rozkrojenou na polovinu. Vaříme do změknutí zeleniny. Hotové karbanátky obalíme moukou a dáme vařit do bujónu. Vaříme do úplného změknutí rýže. Nakonec zhotovíme omáčku ze směsi kyselého mléka s vejcem, rozšleháme v přecezeném bujónu, ve kterém se vařily karbanátky. Vaříme do varu za stálého míchání tak dlouho, jak hustou omáčku chceme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Karbanátky zalijeme připravenou omáčkou a okrášlíme zelenou petrželí. Podáváme teplé.


Jít na recept Karbanátky s bílou omáčkou >>