|
Recept na Kapustová polévka s hovězím masem
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso omyjeme a spolu s polévkovou zeleninou, rozpůlenou cibulí a celým pepřem vložíme do hrnce. Zalijeme 1,5 l studené vody, pozvolna uvedeme do varu, osolíme a jednou odpěníme. Maso napůl přiklopené poklicí vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 2 hodiny, než změkne.
Kapustu očistíme a nakrájíme na středně tenké nudličky. Mrkev, brambory a celer omyjeme a oloupeme. Mrkev pokrájíme na kolečka, brambory a celer na kostky. Pórek omyjeme a rozkrájíme na kolečka.
Maso vyjmeme z vývaru. Z polévky sebereme tuk a odložíme ho stranou. Vývar procedíme jemným sítem, tuk potom rozehřejeme a za častého míchání v něm opečeme zeleninu,
zalijeme ji vývarem a ještě 15 min. povaříme.
Petrželku nadrbno posekáme. Hovězí maso zbavíme tuku, nakrájímeje na kostky velikosti soust a přidáme k zelenině. Osolíme a opepříme. Posypeme petrželkou a podáváme s chlebem. Před podáváním přídáme do hrnce lžíci másla, zvýrazní se tím chuť kapusty.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kapustová polévka s hovězím masem, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kapustova-polevka-s-hovezim-masem">Recept: Kapustová polévka s hovězím masem</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kapustová polévka s hovězím masem:
|