| Formuláře ZDARMA | Rybář | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapustová polévka s hovězím masem


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.11.2013

Ingredience:

750g hovězího masa
2 lžíce polévkové zeleniny
1 cibule
10 kuliček čer.pepře
2 lžičky soli
500g kapusty
4 mrkve
4 brambory
200g celeru
pórek
petrželka
mletý pepř
lžíce másla

Popis:

Maso omyjeme a spolu s polévkovou zeleninou, rozpůlenou cibulí a celým pepřem vložíme do hrnce. Zalijeme 1,5 l studené vody, pozvolna uvedeme do varu, osolíme a jednou odpěníme. Maso napůl přiklopené poklicí vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 2 hodiny, než změkne.
Kapustu očistíme a nakrájíme na středně tenké nudličky. Mrkev, brambory a celer omyjeme a oloupeme. Mrkev pokrájíme na kolečka, brambory a celer na kostky. Pórek omyjeme a rozkrájíme na kolečka.
Maso vyjmeme z vývaru. Z polévky sebereme tuk a odložíme ho stranou. Vývar procedíme jemným sítem, tuk potom rozehřejeme a za častého míchání v něm opečeme zeleninu,
zalijeme ji vývarem a ještě 15 min. povaříme.
Petrželku nadrbno posekáme. Hovězí maso zbavíme tuku, nakrájímeje na kostky velikosti soust a přidáme k zelenině. Osolíme a opepříme. Posypeme petrželkou a podáváme s chlebem. Před podáváním přídáme do hrnce lžíci másla, zvýrazní se tím chuť kapusty.


Jít na recept Kapustová polévka s hovězím masem >>