2 stažené půlky kapra bez hlavy a páteře
1,2dlnolivového oleje
2-3 lžíce plnotučné hořčice
šťávu ze dvou větších citronů
2 snítky kopru
3 lžičky cukru
2 lžičky soli
mletý černý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Omytou a osušenou rybu i s kostmi nakrájíme na kostky.Hořčici smícháme s olejem,cukrem,citron.šťávou,solí a pepřem.Do marinády nakonecvmícháme nasekaný kopr.
2.Dno uzavíratelné sklenice potřeme trochou marinády,na kterou urovnáme dílky ryby.Ty potřeme tenkou vrstvou marinády,dáme další vrstvu rybího masa,natřem marinádou až do vyčerpání surovin.
3.Sklenici uzavřeme,uložíme v chladničce a necháme nejméně 3 dny marinovat.