800 g kapra
sůl
pepř
citrónová šťáva
40 g oleje
Petrželkové máslo:
100 g másla
petrželka
worcesterská omáčka
citrónová šťáva
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Půlku kapra na hřbetě několikrát nařízneme, osolíme, opepřím, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme asi 30 minut odležet. Na rozpáleném opékacím roštu grilujeme asi 15 minut za občasného potírání olejem. Po upečení rybu rozdělíme na čtyři porce, dáme na talíře, poklademe kolečky petrželkového másla a ještě ozdobíme sekanou petrželkou
Petrželkové máslo připravíme vmícháním sekané petrželky, worcesterské omáčky, citrónové šťávy a soli do měkkého másla. Směs vytvarujeme do válečku a necháme v chladničce ztuhnout.