1/2 kapra (asi 1000 g)
sůl
špetka mletého pepře,
50 g másla,
50 g strouhanky,
100 g tvrdého sýra,
300 ml bílého vína,
4 lžíce zakysané smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kapra omyjeme a zbavíme šupin. Kůži na více místech nařízneme nožem. V případě, že nemáme kůži rádi, můžeme kapra stáhnout.
Rybu z obou stran osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, nastrouhaným tvrdým sýrem, obložíme kousky másla a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby.
Pečeme asi 10 minut a poté zalijeme vínem. Po dalších deseti minutách kapra potřeme zakysanou smetanou a ještě několik minut zapékáme.
Doporučená příloha:
Vařené/opečené brambory nebo bramborový salát.