|
Recept na Kachna na medovině s červeným zelím
|
|
|
| |
Postup přípravy:Kachny omyjeme, odkrojíme krk a založíme křídla, řádně osolíme a posypeme kmínem. Do dutiny vložíme jablka napíchaná hřebíčkem.
Vložíme do pekáče prsama dolů na odkrojený a rozkrojený krk, podlijeme medovinou.
Pečeme v troubě na 150°C dozlatova, přeléváme výpekem a v půli pečení otočíme (asi po jedné hodině).
Podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. Když je kachna měkká, dopečeme ji „na barvu“.
Kachnu po upečení vyjmeme z pekáče a vykostíme (rozpůlíme ji, odtrhneme hrudní koš, odřízneme křídlo a odštípneme konec stehenní kosti).
Vypečenou šťávu přivedeme k varu, podle potřeby zahustíme chlebem namočeným ve víně. Poté šťávu propasírujeme.
Cibuli nakrájíme nahrubo, červené zelí také.
V hrnci rozpustíme sádlo, na něm opečeme cibuli dozlatova, přidáme zelí a orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Osolíme, osladíme medem, přidáme rozinky a pokrájené mandle.
Na závěr dochutíme solí, cukrem a octem, podle potřeby dohustíme opět chlebem či vekou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kachna na medovině s červeným zelím, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kachna-na-medovine-s-cervenym-zelim">Recept: Kachna na medovině s červeným zelím</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kachna na medovině s červeným zelím:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
|