| Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Počítej Kalorie | Rybář | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kachna na medovině s červeným zelím


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:25.2.2016

Ingredience:

kachna
2 kachny
4 jablka
400 ml medoviny
hřebíček
drcený kmín
sůl
zelí
1 hlávka červeného zelí
100 g vepřového sádla
2 červené cibule
750 ml červeného vína
100 g rozinek
100 g loupaných mandlí
150 ml medu
sůl
ocet
(podle potřeby zahustíme chlebem máčeným ve víně)

Popis:

Kachny omyjeme, odkrojíme krk a založíme křídla, řádně osolíme a posypeme kmínem. Do dutiny vložíme jablka napíchaná hřebíčkem.
Vložíme do pekáče prsama dolů na odkrojený a rozkrojený krk, podlijeme medovinou.
Pečeme v troubě na 150°C dozlatova, přeléváme výpekem a v půli pečení otočíme (asi po jedné hodině).
Podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. Když je kachna měkká, dopečeme ji „na barvu“.
Kachnu po upečení vyjmeme z pekáče a vykostíme (rozpůlíme ji, odtrhneme hrudní koš, odřízneme křídlo a odštípneme konec stehenní kosti).
Vypečenou šťávu přivedeme k varu, podle potřeby zahustíme chlebem namočeným ve víně. Poté šťávu propasírujeme.
Cibuli nakrájíme nahrubo, červené zelí také.
V hrnci rozpustíme sádlo, na něm opečeme cibuli dozlatova, přidáme zelí a orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Osolíme, osladíme medem, přidáme rozinky a pokrájené mandle.
Na závěr dochutíme solí, cukrem a octem, podle potřeby dohustíme opět chlebem či vekou.


Jít na recept Kachna na medovině s červeným zelím >>