|
Recept na Kachna na kysaném zelí
|
|
|
| |
Postup přípravy:1. Kachnu omyjeme ve studené vodě i zevnitř a osušíme. Vnitřek a povrch osolíme a opepříme, řádně vetřeme do masa. Kachnu zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Potom oloupeme cibuli, nakrájíme na jemná kolečka, zelí též pokrájíme.Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kachnu a na prudším ohni ji po všech stranách zhruba 15 minut opečeme, až kůže lehce zhnědne. Vyjmeme, z tuku ponecháme pouze 2 lžíce, zbývající tuk slijeme a použijeme na jiný pokrm. Na pekáči necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kysané zelí a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček.Podlijeme bílým vínem, jablečnou šťávou a vodou. Posypeme majoránkou.
2. Na zelí položíme kachnu hřbetem nahoru , přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 200°C a pečeme 45 minut. Potom kachnu obrátíme hřbetem dolů a nškolikrát ji napíchneme, aby se podkožní sádlo vypeklo. Pečeme dalších 30 minut a zhruba každých 10 minut kachnu přeléváme vypečeným tukem.
3. Kachnu vyjmeme z pekáče, položíme na rošt s odchytnou miskou, vložíme zpět na spodní lištu rozehřáté trouby a pečeme 20-30 minut, až je kůže křupavě propečená. Kachnu vyjmeme, naporcujmeme a podáváme se zelím a knedlíkem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kachna na kysaném zelí, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kachna-na-kysanem-zeli">Recept: Kachna na kysaném zelí</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kachna na kysaném zelí:
|