| Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kachna na kysaném zelí


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.9.2009

Ingredience:

1 mladá kachna
sůl
čerstvě mletý pepř
250 g cibule
500 g kysaného zelí
5 lžic oleje
2 bobkové listy
2 hřebíčky
3 jalovcové bobule
1/8 l suchého bílého vína
1/8 l neslazené jablečné šťávy
1/8 l vody
1 lžička sušené majoránky.

Popis:

1. Kachnu omyjeme ve studené vodě i zevnitř a osušíme. Vnitřek a povrch osolíme a opepříme, řádně vetřeme do masa. Kachnu zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Potom oloupeme cibuli, nakrájíme na jemná kolečka, zelí též pokrájíme.Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kachnu a na prudším ohni ji po všech stranách zhruba 15 minut opečeme, až kůže lehce zhnědne. Vyjmeme, z tuku ponecháme pouze 2 lžíce, zbývající tuk slijeme a použijeme na jiný pokrm. Na pekáči necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kysané zelí a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček.Podlijeme bílým vínem, jablečnou šťávou a vodou. Posypeme majoránkou.
2. Na zelí položíme kachnu hřbetem nahoru , přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 200°C a pečeme 45 minut. Potom kachnu obrátíme hřbetem dolů a nškolikrát ji napíchneme, aby se podkožní sádlo vypeklo. Pečeme dalších 30 minut a zhruba každých 10 minut kachnu přeléváme vypečeným tukem.
3. Kachnu vyjmeme z pekáče, položíme na rošt s odchytnou miskou, vložíme zpět na spodní lištu rozehřáté trouby a pečeme 20-30 minut, až je kůže křupavě propečená. Kachnu vyjmeme, naporcujmeme a podáváme se zelím a knedlíkem.


Jít na recept Kachna na kysaném zelí >>