| Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Kachna na kysaném zelí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 mladá kachna | ||||||||
Popis: 1. Kachnu omyjeme ve studené vodě i zevnitř a osušíme. Vnitřek a povrch osolíme a opepříme, řádně vetřeme do masa. Kachnu zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Potom oloupeme cibuli, nakrájíme na jemná kolečka, zelí též pokrájíme.Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kachnu a na prudším ohni ji po všech stranách zhruba 15 minut opečeme, až kůže lehce zhnědne. Vyjmeme, z tuku ponecháme pouze 2 lžíce, zbývající tuk slijeme a použijeme na jiný pokrm. Na pekáči necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kysané zelí a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček.Podlijeme bílým vínem, jablečnou šťávou a vodou. Posypeme majoránkou. |