1 kachna
olej
50 g slaniny
1 velká cibule
4 celé pepře
2 nová koření
3 zrna jalovce
1 bobkový list
lžička papriky
lžička mouky
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěnou a omytou kachnu dosucha vytřeme, prosolíme uvnitř i venku. Na pekáči rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a v ní osmažíme cibulku.
Přidáme koření, na to položíme kachnu a pečeme asi 3/4 hodiny za stálého potírání olejem. Když je maso měkké, kachnu vyjmeme, naporcujeme.
Šťávu zaprášíme moukou, necháme zrůžovět, podlijeme vývarem nebo vodou s kousíčkem masoxu a povaříme.
Na talíři narovnáme porce kachny, které přelijeme procezenou šťávou.
Podáváme s noky, houskovým knedlíkem a červeným zelím nebo brusinkami.