| FormOffice | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Email šablony | Snadné hubnutí | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky | DWN.cz | Hromadné emaily | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kachna na divoko


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:20.5.2014

Ingredience:

1 kachna
olej
50 g slaniny
1 velká cibule
4 celé pepře
2 nová koření
3 zrna jalovce
1 bobkový list
lžička papriky
lžička mouky
sůl

Popis:

Očištěnou a omytou kachnu dosucha vytřeme, prosolíme uvnitř i venku. Na pekáči rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a v ní osmažíme cibulku.
Přidáme koření, na to položíme kachnu a pečeme asi 3/4 hodiny za stálého potírání olejem. Když je maso měkké, kachnu vyjmeme, naporcujeme.
Šťávu zaprášíme moukou, necháme zrůžovět, podlijeme vývarem nebo vodou s kousíčkem masoxu a povaříme.
Na talíři narovnáme porce kachny, které přelijeme procezenou šťávou.
Podáváme s noky, houskovým knedlíkem a červeným zelím nebo brusinkami.


Jít na recept Kachna na divoko >>