500 g směsi Jizerka
300 ml vody
50 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžíčka cukru
9 g soli
1 sáček sušeného droždí
Můžeme přidat libovolná semínka - lněná
slunečnicová,dýňová
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vyjmeme pečící nádobu z pícky, nejprve vlijeme všechny tekutiny - vodu, mléko, olej, ocet. Pak přisypeme sůl a cukr. Můžeme přidat také lžíci sušeného mléka a rozpuštěného másla.
Sypké přísady patří nahoru - Jizerka, sušené droždí.
Pícku nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme START. Asi po 2 minutách míchání gumovou stěrkou odstraníme ulpělé těsto na stěnách pečící nádoby. Program přípravy a pečení Jizerského bílého chleba trvá 2 hodiny