| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Pletení | Email šablony | FormOffice | Rybář | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jizerský chléb - světlý


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2013

Ingredience:

500 g směsi Jizerka
300 ml vody
50 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžíčka cukru
9 g soli
1 sáček sušeného droždí
Můžeme přidat libovolná semínka - lněná
slunečnicová,dýňová

Popis:

Vyjmeme pečící nádobu z pícky, nejprve vlijeme všechny tekutiny - vodu, mléko, olej, ocet. Pak přisypeme sůl a cukr. Můžeme přidat také lžíci sušeného mléka a rozpuštěného másla.
Sypké přísady patří nahoru - Jizerka, sušené droždí.
Pícku nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme START. Asi po 2 minutách míchání gumovou stěrkou odstraníme ulpělé těsto na stěnách pečící nádoby. Program přípravy a pečení Jizerského bílého chleba trvá 2 hodiny


Jít na recept Jizerský chléb - světlý >>