špekáčky 20 ks (2 kg)
cibule 8 - 10 ks
zelí kysané 05 kg;
nálev:
voda 0,5 l
ocet 0,5 l
kremž. hořčice 1 lžíce
plnotuč. hořčice 1 lžíce
grilovací koření 2 lžíce
pepř mletý 1 lžička
sůl 1 lžička
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Svaříme vodu s octem, přidáme všechny přísady, promícháme a 2 min. povaříme. Do 4 l sklenice klademe střídavě vrstvu zelí, cibule nakrájené na kolečka a oloupaných (není nutné - střívko změkne), podélně nakrojených špekáčků. Je lepší ještě do každého špekáčku vložit kolečko cibule. Přelijeme horkým nálevem. Po vychladnutí je možné konzumovat. Uložené v chladu se nekazí.